ponstageSalomo aloitti musiikillisen uransa 2000 –luvun taitteessa. Kuopiolaislähtöinen nuorukainen innostui mutkien kautta etenkin poliittisesti ja yhteiskunnallisesti kantaaottavien sanoitusten kirjoittamisesta. Innoittajina olivat lähinnä muutamat amerikkalaiset rap kokoonpanot, sekä yläasteen yhteiskuntaopin tunnit, jossa kansallissosialistismielinen opettaja ja nuorenmiehen ärtymys saivat riimit virtaamaan. Salomo julkaisi neljä omakustanteista rap-albumia vuosien 2000 – 2005 välillä ja keikkaili satunnaisesti viimeisten rap vuosiensa aikana.

Vuonna 2005 Salomo kuitenkin pakkasi elämänsä reppuun ja musiikkihommat siirtyivät lähinnä muistivihkoon kirjoitettujen ideoiden ja opintojen muotoon. Maailmalla kierrellessään hän sävelsi etenkin klassista musiikkia, kirjoitti paljon kappaleita pöytälaatikkoon ja tulivathan siinä sivussa studiotkin tutuiksi aina Intian Delhin tunkkaisia nauhoituskopperoita myöden.

Pikku hiljaa biisejä oli varastossa jo niin iso läjä että niistä olisi saanut kasattua useammankin albumin. Elokuussa 2011 Salomo julkaisi Askel Kerrallaan –nimeä kantaneen debyyttialbuminsa reggaen saralla. Levy julkaistiin yhteistyössä tamperelaisen levy-yhtiön Eclipse Musicin kanssa. Levy on tavallaan kokoelma vuosilta 2005-2010. Läjä biisejä kasattiin kokonaisuudeksi ja siitä muodostui suhteellisen monivivahteinen pitkäsoitto. “Se oli enemmänkin sellainen rykäisymäinen pelin avaus. Jotakin täytyi saada ulos jotta pääsen kiertämään keikkaa ja työskentelemään uusienkin biisien kanssa. Albumille päätyi ison biisiläjän seasta tietyt biisit pääasiassa sanomallisen kontekstin perusteella. Ehkä musiikillisesti parempiakin aihioita seassa olisi ollut, mutta halusin saada sanottua niitä asioita joita levyllä on, se oli tässä elämänvaiheessa muuta tärkeämpää. Niin myös puhdistin pöydän ja menneiden vuosien tapahtumat, ajatukset ja elämä kiteytyivät levyksi.” -Salomo tuumii.

Albumilla vierailee mm. Suomen johtaviin sanansaattajiin reggaen saralla kuuluva Jukka Poika. Askel kerrallaan –levyn kappaleet ovat soineet radioissa laajalla rintamalla, ainakin kuusi albumin eri kappaletta on saanut radiosoittoa eri taajuuksilla.

Albumi vei nuorukaisen myös keikkalavoille ja siltä saralta palaute on ollut erittäin positiivista. Salomon positiivinen ja energinen meininki on tarttunut yleisöön mahtavasti. Kiinnostuksen myötä Salomo kasasi lopputalvesta 2011 taakseen myös bändikokoonpanon. Kulmakivi bändin säestämänä keikat pääsivät jälleen uudelle levelille massiivisen saundin ja monipuolisen instrumenttirepertuaarin puolesta. Salomo on keikkailut ympäri Suomen aina Tavastialta Rovaniemelle asti ja kaikkialla siltä väliltä.

Joulukuussa 2013 Salomo julkaisi toisen Kultainen lanka pitkäsoittonsa. Singlet saivat hyvän vastaanoton ja Salomo oli niiden myötä paljon esillä etenkin paikallismedioissa ympäri Suomen. Tämä antoi odottaa myös albumilta pajon, ehkä jo nousua suuremman yleisön tietoisuuteen. Mutta albumin ilmestyttyä se jäi melko näkymättömäksi edeltäjäänsäkin verrattuna. “Sellastahan se maailma musiikin ympärillä on. Mun oman näkemyksen mukaan Kultainen lanka on ihan toisilla leveleillä edelliseen albumiin verrattuna, mutta vastakaikua yleisön osalta se ei juurikaan saanut. Se on mielenkiintoista ja ihan tervettä prosessia myös itsensä kanssa. Täytyy vain aina keskittyä siihen mitä tekee ja kaikki odotukset on pyyhittävä pois. Ainoastaan itseltään voi jotain odottaa ja niihin odotuksiin vastaamisesta ei voi musiikkibisneksiä syyttää. Tärkeintä mulle on kuitenkin että biisit ja levyt tuntuu resonoivan itselleni ja että tekee asiat niin hyvin kuin sillä hetkellä kykenee. Mut ei kai siinä ku uutta matoa koukkuun. Aina tuntuu siltä että NYT tekee sitä itsensä näköisintä matskua ja se on kai hyvä merkki levyn floppaamisista huolimatta. Mulle se hitti vai huti äänestys käydään sisäisesti ja kriteereihin ei sisälly viihdearvot ja muu mikä maailmaa liikuttaa.” Salomo naurahtaa.

[:]