Blogi Biografia Julkaisut Keikat Pressi Etusivulle  
 

LASKEE KU LEHMÄN HÄNTÄ

 
 

Mutten puhu sen enempää lehmän hännistä kuin muistakaan pyhistä lehmistä, ihan vaan levymyynnistä. Julkkarikeikat on takana päin ja viimeisen jouduin erinäisistä syistä perumaankin. Osasyynä oli myös taloudellinen kannattamattomuus. Julkkarikeikkojen suhteen olin laskenut paljon levymyynnin varaan, mutta todellisuus tipautti mut ihan huolella. Kun edellinen levy möi kuitenkin ihan kohtuullisesti ja etenkin pari ensimmäistä kuukautta julkaisun jälkeen olivat vilkkaita, sopi hieman nimeä ja tunnettuutta kartuttaneena odottaa tältä jotakuinkin samanlaisia lukuja. Varovasti jopa hieman parempaa, sillä ainakin itse levy on aivan toisella levelillä edelliseen verrattuna. Mutta kuinkas kävikään... Keikoilla olen myynyt muutaman levyn ja levykaupoista on mennyt suurinpiirtein saman verran. Prosentuaalinen tiputus suhteessa edelliseen on pitkälti yli 90% vähemmän myytyjä levyjä so far... Ihan kunnon floppi siis! Jee! \o/

Olenhan tätä mantraa kuullut että levyt eivät enää myy, mutta että näin konkreettisesti LEVYT EIVÄT ENÄÄ MYY. Tuli oikein isän kädestä opeteltua että kaikki käyttävät Spotifyta ja Youtubea, CD on "so last season".

Niinpä sen osaan jo tässä vaiheessa kertoa että uutta Salomo pitkäsoittoa ei ainakaan CD muodossa tulla enää näkemään. Harmi sinänsä, itse en ole niin innoissani tästä musiikin mobilisoitumisesta ja digiajasta. Mulle levy on aina levy, singleille ei juurikaan heru arvostusta jolleivat ne ole osa levykokonaisuutta. Mutta aika aikansa kutakin. Itse ainakin olen ihan fiiliksissä Kultainen lanka -albumista. Mulle se oli jotain joka manifestoitui ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni lähes sellaiseksi kuin halusikin. Joten levymyynnit ei paljon heilauta:)

Ja kaikesta tästä floppaamisesta on jäänyt paljon käteen. On aika ottaa askel taaksepäin musiikkikuvioissa. Musiikin tekeminen ja siitä toimeentulon repiminen ovat kaksi eri asiaa ja jälkimmäinen ainoastaan verottaa ensimmäisestä. Näin ainakin itselläni kun lähes kaiken teen itse. (KL albumin tekemiseen käytin noin 2500 työtuntia.) Lisäksi kaiken ympäröivän toiminnan (keikkamyynti ja järjestelyt, promoaminen + ziljoonat sähköpostit ja mediatiedotteet, levynkannet, julisteet ja muut graafiset työt, nettisivut, eventtien järjestely, laskuttamiset, kirjanpidot, loputtomat matkustelut ja säätämiset ynnä ynnä ynnä ynnä muut....) Käytän kaikkeen siihen enemmän aikaa kuin itse musiikin tekemiseen. Mutta nyt se saa luvan olla tässä. En mä sitä lähtenyt tekemään. Vaan Musiikkia. Jo tässä vaiheessa voimavarojen siirtäminen biisien tekemiseen on tuntunut ihan mahtavalta ja puhdistavalta.. Se on itselleni tärkeintä. Harmi ettei keikkoja ja julkaisuja sillä tavalla ilmesty, mutta olen löytänyt tien takaisin siihen mikä on oleellista, johonkin ytimeen. Ehkä sen äärellä oleminen generoi vielä myös kiinnostusta musiikin ympärille, mutta sen miettiminen ei ole mun tehtäväni (enää). Erityiskiitos Sinulle joka et ole ostanut levyä. Se on osoittautunut siunaukseksi! Reality check!


    Kommentit:

Nimi:

 

Kommentti:

 

 

 
 

Postaukset

Laskee ku lehmän häntä 3/2014
Mut toi uskonnollisuus.. 1/2014
Reggae, rytmi & tanssi 5/2013
Rivien välistä 4/2013

 

Copyright Salomo Reggae © 2014. Kaikki oikeudet pidätetään.
Web-toteutus Salomo Tuotanto.