Blogi Biografia Julkaisut Keikat Pressi Etusivulle  
 

ASKEL KERRALLAAN - Meidän maailma

 
 

Meidän maailma -kappaleen kertosäe ja ensimmäinen säe syntyivät kevätalven 2008 aamuöisellä Oulun linja-autoasemalla. Liftasin illalla rekan kyytiin Kuopiosta ja aamuyöllä saavuin Ouluun. Tästä oli tarkoitus jatkaa vielä pohjoisemmaksi kohti lappia, mutta aamun ensimmäisen bussin lähtöön oli aikaa vielä muutamia tunteja. Aikani kuluksi lauleskelin vähän sitä sun tätä kunnes siitä alkoi hahmottua kappaleen kertosäe. Johonkin taskustani löytyneeseen paperin palaan sen sitten rustailin ylös ja muutamaa päivää myöhemmin Levillä muokkasin kertsin ja 1. säkeen lopulliseen muotoonsa.

2. säe syntyi joskus kevään 2008 aikana kun otin biisin aihion taas esiin ja mietin mitä siinä halusin sanoa. Jos nousisimme ylös ja ymmärtäisimme maailman olevan meidän, meidän täytyisi ensin ymmärtää olevamme oman maailmamme luojia. Tämän ajatuksen pyrin kiteyttämään toiseen säkeeseen.

Aluksi vedin biisiä "Doctors darling" -rytmiin, josta myös levyversion bassolinja on peräisin. Lopulta bassolinjan siitä kalastettuani sävelsin kappaleeseen paremmin toimivan rytmin ja 2010 syksyllä saksofonisti Jorma Tapio vielä kiillotti biisin täynnä tunetta olevalla puhaltelullaan.

Kappale päätyi loppujen lopuksi albumin avausraidaksi ilman sen kummempaa logiikkaa. Se vain kertoi haluavansa olla avausraita, eikä tunkuakaan paikalle ollut. Ja onhan siinä mielestäni ajankohtaista sanomaa..Nouskaa ylös, tää maailma on meidän!

 
 

1. Meidän maailma
2. Anna meidän tietää
3. Rakkauden varaan
4. Planeettamme toivo
5. Vertaansa vailla
6. Kartta
7. Elämä kantaa ft. Jukka Poika
8. Ota kii
9. Kyyneleet ft. Karo Valontaival
10. Elämän polkuja
11. Seppä
12. Askel kerrallaan
13. Mikä meininki
14. Paholaisen satama
15. Vielä yhden kerran
   

 

 

Copyright Salomo Reggae © 2014. Kaikki oikeudet pidätetään.
Web-toteutus Salomo Tuotanto.